donderdag 29 oktober 2009

Blog 2: Dingen 4 en 5

Dit is de eerste keer dat ik RSS feeds gebruik voor internet. Ik ben nog wel zoekende wat handig is om te volgen.

Maar NetVibes is wel heel erg handig! Je kunt alles precies organiseren zoals je dat zelf wilt.

Ik heb in mijn Netvibes account nu feeds staan die ik prive en voor mijn werk gebruik. Ik volg een aantal bibliotheken: OBA (Amsterdam), Zeeuwse Bibliotheken en DOK Delft.

Daarnaast heb ik ook nog Vereniging van Openbare Bibliotheken erbij staan en de tips die Rob Coers geeft. Literatuurplein.nl en LiterairNederland.nl staan er ook tussen.

Ik ga nog op zoek naar andere feeds. Ik mis nog wel de feeds van Ontdekdebieb.nl. Dat zou nog wel interessant zijn om op de website te plaatsen.

Ik vind Google Blogsearch heel erg handig. Van tijd tot tijd krijg je een nieuwe blog voorgeschoteld. Je kunt dit ook aanpassen, als je alleen maar blogs van vandaag wilt, dan kun je je daar op abonneren. Maar je kunt je ook abonneren op ALLE blogs, een bijkomend nadeel is dat je dan niet echt up to date blijft, want je krijgt soms een nieuwe melding en dan blijkt dat de blog al van 4 maanden geleden is. Dan is een feed voor alleen blogs van vandaag handiger.

Ik volg nu blogs over mijn artiest Diana Winter, Corinne Bailey Rae, Mia Silvas en Giovanca.

Trouwens, ik luister nu naar Giovanca's album Subway Silence, en dan de special edition met heerlijke remixes!

woensdag 21 oktober 2009

Blog 1: Dingen #1 #2 #3

Welkom op mijn 23 Dingen blog.

Ik ben al vrij bekend met het bloggen op het internet. Ik heb bijvoorbeeld een weblog over Britse artiesten waarvan ik denk: Die verdienen meer aandacht in Nederland. Je kunt deze vinden op www.uktalented.web-log.nl

Zelf doe ik al veel op het internet met Web 2.0. Ik promoot buitenlandse artiesten in Nederland bij radiostations, podia en andere media.

Je kunt een kijkje nemen op www.myspace.com/toteki en www.totekilive.hyves.nl

De MySpace pagina kun je al bekijken. Op mijn Hyves pagina kun je eigenlijk alleen kijken als je een Hyves account hebt. In Ding 19 kun je je eigen Hyves account aanmaken, dus kun je dan ook even op mijn Hyves kijken.

Even terug naar het bloggen, een bibliotheek kan veel baat hebben bij een blog. Eén of meerdere bloggers kunnen vanuit hun oogpunt interessante verhalen/teksten schrijven over de bibliotheek of over andere informatie, die de klanten van de bibliotheken aangaat.

Bloggen vind ik een makkelijke manier om je mening te uiten aan de wereld en nieuws openbaar te maken.

Dit was dus mijn eerste blog, er zullen nog veel meer volgen, zodat je op de hoogte bent van mijn vorderingen. Naast het feit dat ik 23 Dingen volg, coach ik ook nog de bezemklas van Bibliotheken Noord Oost Fryslan. Ik kijk er erg naar uit!

P.S. Mijn promotiekant komt nog even naar boven; ik luister op dit moment naar het prachtige album 'Reclaimed' van de Britse zangeres Louise Latham.